Použít voucher

Ve stylu Grand Marnier

Lektor: Martin Kortus

Jaké je menu?

Grand Tonic (Grand Marnier, Tonic)
Restované argentinské krevety na mladém česneku s domácí pomerančovou majonézou
Sidecar (Grand Marnier, koňak, fresh lemon juice)
Foie gras servírovaná na citrusovém pyré
Grand Marnier 
Kachní prsa na pomerančích s ratte bramborami restovanými na kachním sádle
Grand Old Fashioned (Grand Marnier, whisky, orange bitters, pomerančová kůra)
Crêpes Suzette
Grand Marnier Cuvée Louis-Alexandre

3 800 Kč včetně DPH za osobu

Kurz s esencí francouzského luxusu, s chutí a vůní slavného likéru Grand Marnier, která bude přimíchána do každého chodu. Kurz postavený na oblíbeném likéru s divokými pomeranči.
Kurz s esencí francouzského luxusu, s chutí a vůní slavného likéru Grand Marnier, která bude přimíchána do každého chodu. Kurz postavený na oblíbeném likéru s divokými pomeranči.
Svěží pomerančovou chuť si vychutnáte u tradičních jídel, jako je kachna na pomerančích či crêpes Suzette. Martin Vám ale ukáže i to, jak si díky sladkokyselé chuti pomerančů obměnit majonézu nebo dodat pyré jiskru. Můžete se těšit na komplexní menu s krásnými surovinami té nejvyšší kvality, jako jsou argentinské krevety, prvotřídní foie gras či kachna.
Pánové jsou sehraný tým a hrozně je to spolu baví, což se vždy odráží na atmosféře kurzu. Víme, že si na ně hodně potrpíte! Filip se už moc těší, až Vám umíchá své exkluzivní koktejly, a Martin se jako vždy už nemůže dočkat.
Slibujeme, že tento kurz bude impozantní. Jak by řekli Francouzi, bude to „Le Grande“.

Termíny

Středa, 10.04.2024, 16:30 – 20:30

Již proběhl

Martin Kortus

Gastronomie a vše s ní spojené byly od útlých let hlavním Martinovým zájmem, který přetrvává dodnes. Zájem o gastronomii vznikl během pobytu v New Yorku.
V roce 1992 úspěšně zakončil studia na Francouzském kulinářském institutu v New Yorku. Od té doby Martin působil jako privátní kuchař, gastronomický poradce, lektor školy vaření a šéfkuchař v Il Vigneto a Bettola Restaurant. V Česku zastával pozici šéfkuchaře v hotelu Josef a léta působil v Monarchu a Národní bance vín, kde se pod jeho vedením připravovaly degustační večeře a lekce vaření.

 

Další kurzy lektora/ky

Hovězí, hovězí, hovězí!

Středa, 24.04.2024, 16:30 – 20:30

Obsazeno

Hovězí steaky levou zadní!

Pondělí, 06.05.2024, 16:30 – 20:30

Volno

Hovězí, hovězí, hovězí!

Úterý, 04.06.2024, 16:30 – 20:30

Obsazeno

Hovězí steaky levou zadní!

Úterý, 18.06.2024, 16:30 – 20:30

Volno

Men in the kitchen!

Čtvrtek, 19.09.2024, 16:30 – 20:30

Volno

ŽENY SOBĚ: Prosecco, Franciacorta, Champagne

Pondělí, 23.09.2024, 16:30 – 20:30

Volno

Filip Jančárek

"Během řady let za barem jsem si ověřil, že je gin asi nejlépe mixovatelnou bází do koktejlů. S ginem se mi pracuje nejlépe, jeho použití v drincích vybízí k téměř neomezené kreativitě. Je pro mě radostí a zábavou vymýšlet stále nové a nové ginové drinky."
Filip Jančárek je profesionální barman s 15letou praxí v prestižních pražských koktejlových barech. (La Casa de la Havana vieja, The Bankers bar). Mimo mixologii se věnoval degustacím a školení personálu a účastnil se řady barmanských soutěží, ve kterých dosáhl i mezinárodních úspěchů.

Další kurzy lektora/ky

Žádné další kurzy nejsou vypsány

Odebírat newsletter

Souhlas se zpracováním osobních údajů