Použít voucher

VALENTÝN NETRADIČNĚ, CHAMPAGNE A FRANCIACORTA

Lektor: Martin Kortus

Jaké je menu?

WELCOME DRINK: BARONE Pizzini Golf Franciacorta (Albarelo)
Čerstvé ústřice a ústřice pečené s guancialle 
Vilmart Grande reserve Champagne(Albarelo)
Argentinské krevety s koriandrem a sezamovým olejem
Jacquart Signature aged 5years, Champagne (Albarelo)
Argentinský Rib-Eye steak s gratinovanými bramborami
Billecart Rose, Champagne (Advivum)
Čokoládová pěna s čerstvými jahodami 
L’Esquisse Blanc de noirs extra Brut Moussé , Champagne

4 000 Kč včetně DPH za osobu

Zapomeňte na klišé a romantickou večeři v restauraci – letos to bude jinak. Přijďte si užít netradiční zážitek na speciálním Valentýnském kurzu vaření s degustací lahodných Champagne a Franciacorty.

Společně s šéfkuchařem Laboratoria Martinem Kortusem si uvaříte pokrmy jako z luxusní restaurace.
Začneme osvěžujícím welcome drinkem od našeho someliera Michala Janečka, který nás provede skvostným světem Champagne a Franciacorty po celý večer.
A co se hodí k Champagne lépe, než čerstvé ústřice? Naučíte se, jak je správně připravit a elegantně servírovat. Ústřice zůstanou tématem i pro další chod, kdy se dozvíte, jak je tepelně zpracovat a dochutit. To samé vás naučíme s argentinskými krevetami na asijský způsob. Na programu nechybí ani pořádní steak. Martin vám prozradí, jak vybrat to nejlepší maso, abyste si mohli doma vychutnat perfektně šťavnatý steak. Na závěr to celé uzavřeme sladkou tečkou - čokoládová pěna s Grand Marnier a čerstvými jahodami.
Tento Valentýnský kurz slibuje nejen romantiku, ale také výjimečný zážitek, který si budete pamatovat ještě dlouho po skončení večera. Přijďte s námi oslavit lásku a dobré jídlo!

Termíny

Středa, 14.02.2024, 16:30 – 20:30

Již proběhl

Martin Kortus

Gastronomie a vše s ní spojené byly od útlých let hlavním Martinovým zájmem, který přetrvává dodnes. Zájem o gastronomii vznikl během pobytu v New Yorku.
V roce 1992 úspěšně zakončil studia na Francouzském kulinářském institutu v New Yorku. Od té doby Martin působil jako privátní kuchař, gastronomický poradce, lektor školy vaření a šéfkuchař v Il Vigneto a Bettola Restaurant. V Česku zastával pozici šéfkuchaře v hotelu Josef a léta působil v Monarchu a Národní bance vín, kde se pod jeho vedením připravovaly degustační večeře a lekce vaření.

 

Další kurzy lektora/ky

Grilování s Martinem v zahradě Aromi

Úterý, 30.07.2024, 16:30 – 20:30

Volno

Grilování s Martinem v zahradě Aromi

Středa, 21.08.2024, 16:30 – 20:30

Volno

Men in the kitchen!

Čtvrtek, 19.09.2024, 16:30 – 20:30

Volno

ŽENY SOBĚ: Prosecco, Franciacorta, Champagne

Pondělí, 23.09.2024, 16:30 – 20:30

Volno

Hovězí, hovězí, hovězí!

Čtvrtek, 03.10.2024, 16:30 – 20:30

Volno

Gin menu

Středa, 09.10.2024, 16:30 – 20:30

Volno

Hovězí steaky levou zadní!

Úterý, 22.10.2024, 16:30 – 20:30

Volno

Rum na talíři

Čtvrtek, 07.11.2024, 16:30 – 20:30

Volno

Hovězí, hovězí, hovězí!

Pondělí, 11.11.2024, 16:30 – 20:30

Volno

Men in the kitchen!

Úterý, 19.11.2024, 16:30 – 20:30

Volno

Den Díkuvzdání

Pátek, 29.11.2024, 16:30 – 20:30

Volno

Odebírat newsletter

Souhlas se zpracováním osobních údajů