Použít voucher

Den Díkuvzdání

Šéfkuchař: Martin Kortus

Jaké je menu?

Polévka Kaldoun 
Turkey Punch - WT Rye, Cordial z brusinek a koření, červené víno, Aperol se bude podávat v nekonečném hrnečku, který bude možno kdykoli doplnit z velkého hrnce během celého kurzu

 

Celá krůta 12-14 kg plněná kaštanovou nádivkou s tradiční omáčkou a podávaná s bramborovou kaší s mascarpone, pyré ze sladkých brambor, zelenými fazolkami s pancettou a brusinkovou omáčkou s pomerančem a zázvorem.
Wild Pumpkin (WT 101 Bourbon, Cordial z dýně a soda) - tento svěží delší koktail je náš signature pro Díkuvzdání a hodí se ke spoustě jídel právě z menu.

 

Pekanový koláč 
T.G.I. Coffee - WT 101, kávový likér, Mr. Black, káva, smetanová pěna s fazolí Tonka, Marshmallow. 

3 500 Kč včetně DPH za osobu

Dámy a pánové, připravili jsme si pro vás kurz plný dobrého jídla a ještě lepších koktejlů.
Se šéfkuchařem Laboratoria Martinem Kortusem, který prožil 20 let na Manhattanu, si společně uvaříte luxusní  menu ke dni díkuvzdání - 3 chodové menu v americkém stylu s celou krůtou a všemu, co k němu patří. A to není zdaleka všechno!

Na kurzu nebude chybět barman z UPB Jaroslav Modlík přezdívaný Bourbon Man. S Jaroslavem si namícháte 3 skvělé koktejly, které se budou perfektně hodit k servírovaným chodům. Tak si přijďte užít večer v Laboratoriu, na který jen tak nezapomenete.
Těšíme se na vás!

Termíny

Pátek, 24.11.2023, 16:30 – 20:30

Již proběhl

Martin Kortus

Gastronomie a vše s ní spojené byly od útlých let hlavním Martinovým zájmem, který přetrvává dodnes. Zájem o gastronomii vznikl během pobytu v New Yorku.
V roce 1992 úspěšně zakončil studia na Francouzském kulinářském institutu v New Yorku. Od té doby Martin působil jako privátní kuchař, gastronomický poradce, lektor školy vaření a šéfkuchař v Il Vigneto a Bettola Restaurant. V Česku zastával pozici šéfkuchaře v hotelu Josef a léta působil v Monarchu a Národní bance vín, kde se pod jeho vedením připravovaly degustační večeře a lekce vaření.

 

Další kurzy lektora/ky

Men in the kitchen!

Pondělí, 22.01.2024, 16:30 – 20:30

Volno

Hovězí steaky levou zadní!

Pondělí, 29.01.2024, 16:30 – 20:30

Volno

Gin menu

Úterý, 13.02.2024, 16:30 – 20:30

Volno

Hovězí, hovězí, hovězí!

Pondělí, 26.02.2024, 16:30 – 20:30

Obsazeno

ŽENY SOBĚ: Prosecco, Franciacorta, Champagne

Úterý, 27.02.2024, 16:30 – 20:30

Volno

Rum na talíři

Pondělí, 11.03.2024, 16:30 – 20:30

Volno

Svět ginů v několika chodech

Úterý, 19.03.2024, 16:30 – 20:30

Volno

Odebírat newsletter

Souhlas se zpracováním osobních údajů