Použít voucher

Vietnamská kuchyně

Lektor: Kevin Ngu

Jaké je menu?

Phở Gà
- slepičí nudlová polévka s bylinkami, Quay  
BÒ LÁ LỐT
- hovězí karabáček v betelových listech, rýžové nudle, omáčka z citronové šťávy, arašídy
HEO GIÒN DA
- křupavý bůček, papaya salát, ananas-chili dip, sladká soya omáčka
SINH TỐ BƠ 
- avokádový mousse 

3 800 Kč včetně DPH za osobu

Pozorovat Kevina v kuchyni vám bude chutnat! Vietnamské chutě mu kolují krví a pokrmy vaří vždy od srdce. Nejvíce ho baví autentičnost a tradiční recepty.
Pozorovat Kevina v kuchyni vám bude chutnat! Vietnamské chutě mu kolují krví a pokrmy vaří vždy od srdce. Nejvíce ho baví autentičnost a tradiční recepty, zároveň se ale snaží uspokojit poptávku evropských chutí a nebojí se experimentů. Kevin se může pyšnit zkušenosti z vyhlášených pražských i zahraničních asijských restaurací. Za zmínku určitě stojí asijská fusion restaurace SaSaZu nebo berlínská restaurace Nithan Thain. Nyní můžete jídlo od Kevina ochutnat v moderní pražské asijské restauraci Sia. Asijské menu této restaurace vychází z tradičních receptů, postupů a technologií, které jsou okořeněné nápady mezinárodního týmu šéfkuchaře Jiřího Štifta. Pokud ovšem chcete umět tradiční vietnamská jídla nejen vychutnávat, ale také umět připravovat, pak přijďte do naší školy vaření Laboratorio. 
Silný slepičí vývar, rýžové nudle, zázvor, koriandr a další bylinky jsou základem asi té nejznámější vietnamské polévky Phở Gà, kterou vás Kevin naučí připravit tak, jak by si ji udělal rodilý Vietnamec. K tomu si vyzkoušíte připravit také Quẩy, což je smažené těsto z pšeničné mouky, které se k Phở Gà servíruje a málokdo to ví. Název dalšího chodu BÒ LÁ LỐT v sobě ukrývá hovězí karabáček v betelových listech, rýžové nudle, omáčku z citronové šťávy a arašídy. A chutná neskutečně. Sladko-kyselá chuť vybalancovaná do nejmenšího detailu vás bude nutit ochutnávat dál a dál. Na karabáčky bude použito kvalitní hovězí maso, vy si však doma můžete připravovat i levnější variantu z vepřového masa.
Poté přijde na řadu vepřový bůček Hanoj se solnou krustou - HEO GIÒN DA. Křupavost bůčku, svěžest papaya salátu, pikantnost ananas-chili dipu a sladkost soya omáčky nejlépe charakterizuje tento pokrm. Během přípravy chodu provoní kuchyň i takové ingredience jako badyán, skořice, koriandr, česnek nebo třeba máta. Avokádová pěna, příjemně lehký dezert je nejen svěží, ale také celkem jednoduchý na přípravu a sakra dobrý!

Termíny

Středa, 17.01.2024, 16:30 – 20:30

Již proběhl

Čtvrtek, 29.02.2024, 16:30 – 20:30

Volno

Kevin Ngu

Kevin Ngu se v České republice pohybuje již několik let. Dlouhou dobu pracoval v asijské fusion restauraci SaSaZu pod vedením šéfkuchaře Sahaf Satabay. Má ale také zkušenosti ze zahraniční, konkrétně z jedné z nejvyhlášenějších asijských restaurací v Berlíně, Nithan Thai. Nyní vám Kevin s radostí naservíruje svůj um na talíř v moderní asijské restauraci Sia, kde pracuje pod vedením šéfkuchaře Jiřího Štiffta. Kevin vaří srdcem, miluje tradiční asijskou kuchyni, ale zároveň si uvědomuje důležitost uspokojení poptávky chutí evropské populace a nebraní se tak ani experimentům.

Další kurzy lektora/ky

Žádné další kurzy nejsou vypsány

Odebírat newsletter

Souhlas se zpracováním osobních údajů