Použít voucher

Pět textur těstovin s Riccardem (ENG)

Šéfkuchař: Riccardo Lucque

Jaké je menu?

Umbrian Frascarelli, pecorino a lanýže
Gnocchi, artyčoky a parmazán
Pappardelle s kachním ragú
Ravioli a dýně
Chiacchiere (smažené těstoviny)
+ vinné párování od Albarelo

4 500 Kč včetně DPH za osobu

Pro Riccarda Lucque, zakladatele sítě italských restaurací a bister La Collezione, jsou tradiční italské těstoviny vášní.
Čerstvá pasta tak nechybí ani na menu v žádné jeho restauraci a hosté si ji nemohou vynachválit. Ať už se jedná o gnochci, pappardelle, spaghetti, ravioli a další pastu, vždy se můžete těšit na prvotřídní kvalitu. Pokud se tedy toužíte naučit pastu dle originálních italských receptur, je Riccardův kurz sázkou na jistotu. Navíc, Riccardo vám ušetří stovky kilometrů cestováním do Itálie, a přitom si díky němu pochutnáte na tradiční italské pastě ve čtyřech delikátních chodech tak, jako byste byli v samotném srdci středomořského poloostrova.
Frascarelli jsou těstoviny, které jsou typické jídlo venkova z oblasti Lazio, Umbria a Marche. Získalo své jméno, protože v minulosti Italové používali větvičky, frasca, k přisypávání vody na mouku.
Mezi nejznámější a celosvětově populární italské těstoviny patří gnocchi, a proto nebudou chybět ani na Riccardovu menu. Gnocchi dávají prostor pro kulinářskou kreativitu a dají se připravovat na nespočet způsobů. Sametově jemné a do posledního detailu vyladěné parmazánové fondue dovede celkový dojem pokrmu k dokonalosti.
Klasické dlouhé těstoviny pappardelle si připravíte se skvělým kachním ragú.
Další pastu, ravioli, si vychutnáte ve slané podobě. Slaná příprava raviol s lahodnou dýní je důkazem, jak jednoduchá a zároveň efektní dokážou italská jídla být. 
Jako dezert si připravíte italské chiacchiere. Jsou to oblíbené italské sladkosti, které provoňují vitríny cukráren v období karnevalu. Stačí pouhé pomyšlení na tuto dobrotu a zábava a slavnosti už jsou ve vzduchu. Ať už zavítáme na jih, anebo na sever, každý italský region má své typické „chiacchiere“.
Máte se opravdu na co těšit!
Kurz je veden v anglickém jazyce.

Termíny

Čtvrtek, 07.09.2023, 16:30 – 20:30

Již proběhl

Pondělí, 29.04.2024, 16:30 – 20:30

Obsazeno

Riccardo Lucque

Od roku 1993 pobýval devět let v Anglii a pracoval v restauraci Zafferano. V Londýně se stal výkonným vedoucím šéfkuchařem řetězce pěti italských restaurací. Svoji kariéru přenesl i do New Yorku. Od roku 2002 žije v Praze, kam přišel původně jako šéfkuchař restaurace Square. V roce 2005 otevřel svoji první restauraci Aromi, následovala La Finestra in Cucina, bistra La Bottega a Amano.

Další kurzy lektora/ky

Tuňák s Riccardem (ENG)

Pondělí, 22.04.2024, 16:30 – 20:30

Volno

Odebírat newsletter

Souhlas se zpracováním osobních údajů