
Pasta Fresca!
Šéfkuchař: Marco Giampaoli
Jaké je menu?
- Classico raviolo al rosso d’uovo, ricotta e spinaci
Klasická ravioli s tekutých žloutkem, ricottou a špenátem
- Tagliatelle al ragu di mare
Tagliatelle s mořským ragu
- Garganelli con pancetta e carciofi
Garganelli s pancettou a artyčokem
3 800 Kč včetně DPH za osobu
Chuti čerstvých těstovin se nic nevyrovná.
Pasta je vděčnou surovinou, po které s oblibou sahají jak kuchaři amatéři, tak i profesionální kuchaři vyhlášených restaurací. Jejich příprava totiž není zas tak složitá a pokud jsou připravené správně, stačí je už jen zakápnout olivovým olejem, vhodnou omáčkou (ty si na kurzu rovněž připravíte) a vychutnávat. Abyste ovšem připravili čerstvou pastu se sametově jemnou strukturu, s výraznou chutí a vůní vajec se sytě žlutou barvou a uvařili je správně „al dente“, není od věci držet se zaručených postupů. A kdo jiný zná ty nejlepší poctivé receptury na tradiční italské těstoviny než ten, kdo je jedl už „v plenkách“? Ano, je to rodilý Ital a šéfkuchař naší italské restauraci Aromi, Marco Giampaoli.

Termíny
Datum
Stav
Rezervace
Úterý, 05.03.2024, 16:30 – 20:30
Již proběhl
Středa, 29.05.2024, 16:30 – 20:30
Již proběhl

Marco Giampaoli
Marco Giampaoli se vaření věnuje bezmála 10 let. Část jeho rodiny pochází z Itálie, nicméně Marco se narodil v České republice. Ke kuchyni měl velice blízko už jako malý kluk, hlavně k té italské. Za dobu své kariéry působil v kuchyních vyhlášených podniků, jako je Alcron, pracoval jako šéfkuchař restaurace Wine Food Market na Smíchově, jako sous chef restaurace Aromi, nějakou dobu vařil také v michelinských restauracích v Itálii, konkrétně v El Molin v Alto Adige, Il Portale v Lombardii a také v Římě v restauraci Al'Oro. Marco mimo jiné absolvoval také prestižní stáž v restauraci Gordon Ramsey v Londýně, která se už dvacet let pyšní třemi michelinskými hvězdami. V současné době působí jako šéfkuchař v restauraci Aromi, dělá kurzy vaření a soukromé eventy.
Další kurzy lektora/ky
Žádné další kurzy nejsou vypsány
Odebírat newsletter
Souhlas se zpracováním osobních údajů