Použít voucher

La Finestra představuje: maso

Šéfkuchař: Lukáš Pocnar

Jaké je menu?

- Tatarák s lanýži a kyselými houbami
- Pasta all’amatriciana
- Jehněčí hřebínek s pastyňákovým pyré a pečenou mrkví
- Family style steak – telecí Rib Eye, T-bone steak, sezonní zelenina jako příloha

4 200 Kč včetně DPH za osobu

Kdo jiný by vás měl naučit ty nejlepší recepty z masa než kuchař restaurace, která se na ně specializuje. Lukáš Pocnar Vám prozradí tajemství nejlepšího steaku a dalších vybraných mas.

Steaky jsou signature dish italské restaurace La Finestra in Cucina, kde se specializují na přípravu stařených mas pocházejících z vybraných chovů a bio farem z Itálie, Španělska a USA.  Lukáš Pocnar, bývalý sous chef restaurace La Finestra in Cucina, připravil za svou kuchařskou dráhu již tisíce steaků, je to velký profík a rád vás naučí, jak připravit to nejlepší maso všech druhů a chutí i doma. Nyní působí jako šéfkuchař restaurace ze sítě italské gastro rodiny LaCollezione, konkrétně v La Bottega Bistroteka. Lukáš vám ukáže, jak maso povznést do gastronomických výšin a také, jakým způsobem se vyvarovat nejčastějším chybám při přípravě mas.  

Na úvod si připravíte tatarák s lanýži a kyselými houbami. Hodně sebevědomá a netradiční kombinace, co říkáte? Už jste ji někdy ochutnali? Lukáš ji miluje! Je neotřelá, sexy a nezapomenutelná. Protože Lukáš vaří v italské restauraci, nemůže pochopitelně na menu chybět ani čerstvá pasta. Dalším chodem tak budou těstoviny s omáčkou all’amatriciana. Amatriciana je světoznámá omáčka na těstoviny patřící mezi absolutní italské klasiky, pochází z města Amatrice a Italové na ni nedají dopustit, stejně tak jako Lukáš. Ale zpět k masu… 

Jako třetí chod si připravíte lahodný a šťavnatý jehněčí hřebínek. Jakým způsobem? Více se dozvíte na kurzu, který bude korunovat výběrem lahodných stařených steaků pod názvem „Family style steak“ – telecí Rib Eye či T-bone. Nám už se sbíhají sliny. A co vám? Neváhejte a přihlaste se nyní! Kapacita je omezená.

Termíny

Pondělí, 18.03.2024, 16:30 – 20:30

Již proběhl

Lukáš Pocnar

Lukáš má na kontě řadu zkušeností třeba v restauraci Rybí trh, Les Moules a Renomme, odkud odešel kvůli novému projektu „Oblaca“, kde následně sbíral zkušenosti od kolegů z Four Seasons, kteří pracovali přímo pod Andreou Accordim, jenž České republice přinesl první michelinskou hvězdu. Pak se Lukáš rozhodl vařit v La Bottega di Finestra pod vedením Riccarda Lucqueho a Radka Hasmana, kde roky působil jako sous chef. Nyní je šéfkuchařem restaurace z italské sítě restaurací a bister LaCollezione, konkrétně v La Bottega Bistroteka.​

Další kurzy lektora/ky

Žádné další kurzy nejsou vypsány

Odebírat newsletter

Souhlas se zpracováním osobních údajů