Použít voucher

Hovězí, hovězí, hovězí!

Lektor: Martin Kortus

Jaké je menu?

Telecí tatarák tak, jak ho neznáte!
Telecí se sýrem mascarpone, lanýžem a křepelčím žloutkem
Roastbeef nebo tagliata v jednom tahu
Vysoký roštěnec s uzenou majonézou a příloha
Flank steak s omáčkou, která vás překvapí
Steak s máslovou omáčkou a zeleninový salát
Small slider jako „sladká“ tečka
Hovězí krk, zauzený ručně sbíraný pepř, domácí majonéza, zelenina

3 800 Kč včetně DPH za osobu

Luxusní steaky i doma! Na kurzu s Martinem Kortusem se naučíte pracovat s hovězím masem jako profíci. Tak si přijďte společně s námi užít hovězí maso v originálním zpracování.
Kurz je věnován hovězímu od A do Z. Hovězí maso patří k oblíbeným stálicím našeho jídelníčku a není se čemu divit. Je plné kvalitních bílkovin, vitamínů i minerálů, a navíc je svou chutí nezaměnitelnou surovinou, ze které doma vykouzlíte opravdu luxusní pokrmy.
Při jeho přípravě musíte ovšem dbát na perfektní techniku přípravy. A to je i jeden z důvodů, proč si tak často nepřipravujeme steaky doma a raději si je dáme v restauraci. To je ale velká škoda! Na našem kurzu s Martinem Kortusem vás práci s hovězím naučíme. Můžete se těšit na perfektně vychucený tatarák, při jeho přípravě se zaměříme na různé styly krájení masa. Prozradíme si, jak připravit ten nejkřehčí steak z hovězího pupku, tedy flank steak, a uvidíte, že příprava kvalitního vyzrálého masa není tak složitá, jak by se mohlo zdát. A po dokonale upečeném steaku přijde na řadu šťavnatý burger jako dezert. Ke steakům a burgerům bezpochyby patří i lahodné domácí omáčky a přílohy, které nebudou chybět. A nebyl by to Martin, aby si nepřipravil pár speciálních surovin, které jídla vždycky vyšvihnou o úroveň výš!
Už se nám sbíhají sliny, tak si přijďte společně s námi užít hovězí maso v originálním zpracování.

Termíny

Pondělí, 26.02.2024, 16:30 – 20:30

Již proběhl

Středa, 24.04.2024, 16:30 – 20:30

Obsazeno

Úterý, 04.06.2024, 16:30 – 20:30

Obsazeno

Martin Kortus

Gastronomie a vše s ní spojené byly od útlých let hlavním Martinovým zájmem, který přetrvává dodnes. Zájem o gastronomii vznikl během pobytu v New Yorku.
V roce 1992 úspěšně zakončil studia na Francouzském kulinářském institutu v New Yorku. Od té doby Martin působil jako privátní kuchař, gastronomický poradce, lektor školy vaření a šéfkuchař v Il Vigneto a Bettola Restaurant. V Česku zastával pozici šéfkuchaře v hotelu Josef a léta působil v Monarchu a Národní bance vín, kde se pod jeho vedením připravovaly degustační večeře a lekce vaření.

 

Další kurzy lektora/ky

Hovězí steaky levou zadní!

Pondělí, 06.05.2024, 16:30 – 20:30

Volno

Hovězí, hovězí, hovězí!

Úterý, 04.06.2024, 16:30 – 20:30

Obsazeno

Hovězí steaky levou zadní!

Úterý, 18.06.2024, 16:30 – 20:30

Volno

Men in the kitchen!

Čtvrtek, 19.09.2024, 16:30 – 20:30

Volno

ŽENY SOBĚ: Prosecco, Franciacorta, Champagne

Pondělí, 23.09.2024, 16:30 – 20:30

Volno

Odebírat newsletter

Souhlas se zpracováním osobních údajů