Hovězí, hovězí, hovězí!
Lektor: Martin Kortus
Jaké je menu?
Telecí tatarák tak, jak ho neznáte!
Telecí se sýrem mascarpone, lanýžem a křepelčím žloutkem
Roastbeef nebo tagliata v jednom tahu
Vysoký roštěnec s uzenou majonézou a příloha
Flank steak s omáčkou, která vás překvapí
Steak s máslovou omáčkou a zeleninový salát
Small slider jako „sladká“ tečka
Hovězí krk, zauzený ručně sbíraný pepř, domácí majonéza, zelenina
3 800 Kč včetně DPH za osobu
Luxusní steaky i doma! Na kurzu s Martinem Kortusem se naučíte pracovat s hovězím masem jako profíci. Tak si přijďte společně s námi užít hovězí maso v originálním zpracování.
Kurz je věnován hovězímu od A do Z. Hovězí maso patří k oblíbeným stálicím našeho jídelníčku a není se čemu divit. Je plné kvalitních bílkovin, vitamínů i minerálů, a navíc je svou chutí nezaměnitelnou surovinou, ze které doma vykouzlíte opravdu luxusní pokrmy.
Při jeho přípravě musíte ovšem dbát na perfektní techniku přípravy. A to je i jeden z důvodů, proč si tak často nepřipravujeme steaky doma a raději si je dáme v restauraci. To je ale velká škoda! Na našem kurzu s Martinem Kortusem vás práci s hovězím naučíme. Můžete se těšit na perfektně vychucený tatarák, při jeho přípravě se zaměříme na různé styly krájení masa. Prozradíme si, jak připravit ten nejkřehčí steak z hovězího pupku, tedy flank steak, a uvidíte, že příprava kvalitního vyzrálého masa není tak složitá, jak by se mohlo zdát. A po dokonale upečeném steaku přijde na řadu šťavnatý burger jako dezert. Ke steakům a burgerům bezpochyby patří i lahodné domácí omáčky a přílohy, které nebudou chybět. A nebyl by to Martin, aby si nepřipravil pár speciálních surovin, které jídla vždycky vyšvihnou o úroveň výš!
Už se nám sbíhají sliny, tak si přijďte společně s námi užít hovězí maso v originálním zpracování.
Termíny
Datum
Stav
Rezervace
Pondělí, 26.02.2024, 16:30 – 20:30
Již proběhl
Středa, 24.04.2024, 16:30 – 20:30
Již proběhl
Úterý, 04.06.2024, 16:30 – 20:30
Již proběhl
Čtvrtek, 03.10.2024, 16:30 – 20:30
Již proběhl
Pondělí, 11.11.2024, 16:30 – 20:30
Obsazeno
Martin Kortus
Gastronomie a vše s ní spojené byly od útlých let hlavním Martinovým zájmem, který přetrvává dodnes. Zájem o gastronomii vznikl během pobytu v New Yorku.
V roce 1992 úspěšně zakončil studia na Francouzském kulinářském institutu v New Yorku. Od té doby Martin působil jako privátní kuchař, gastronomický poradce, lektor školy vaření a šéfkuchař v Il Vigneto a Bettola Restaurant. V Česku zastával pozici šéfkuchaře v hotelu Josef a léta působil v Monarchu a Národní bance vín, kde se pod jeho vedením připravovaly degustační večeře a lekce vaření.
Další kurzy lektora/ky
Název
Datum
Stav
Rezervace
Hovězí steaky levou zadní!
Úterý, 22.10.2024, 16:30 – 20:30
Volno
Rum na talíři
Čtvrtek, 07.11.2024, 16:30 – 20:30
Volno
Hovězí, hovězí, hovězí!
Pondělí, 11.11.2024, 16:30 – 20:30
Obsazeno
Men in the kitchen!
Úterý, 19.11.2024, 16:30 – 20:30
Volno
Den Díkuvzdání
Pátek, 29.11.2024, 16:30 – 20:30
Volno
Odebírat newsletter
Souhlas se zpracováním osobních údajů