
Gin menu
Šéfkuchař: Martin Kortus
Jaké je menu?
Welcome drink - Gin Larios 12, tonic, citrusy
Zapečené ústřice v guanciale
Roku Gin, Roku Higball
Salát z čerstvého fenyklu, grany Smith jablek, drceného jalovce a pomerančové šťávy
Pomerančové Negroni – Tanqueray Sevilla, Campari, červený vermut
Jehněčí kotletky flambované ginem, servírované v krustě s restovanými grenailemi na husím sádle
Tanqueray No.TEN
Panna cotta s omáčkou z lesních plodů
Tanqueray Royal
3 800 Kč včetně DPH za osobu
Když se sejde špičkový šéfkuchař a šéf Laboratoria Martin Kortus s fenomenálním barmanem Petrem Kymlou, je to záruka pořádné jízdy!
Takže pokud patříte mezi fanoušky ginů a delikátního menu, vítejte ve správné společnosti.
Co se týče ginů, jejich nabídka je rok od roku pestřejší a můžeme tak vybírat z nepřeberného množství značek a druhů. Petr Kymla bude ale během toho kurzu sázet primárně na jistotu, konkrétně na značku Tanqueray, kterou všichni milovníci ginů moc dobře znají a dnes je již, díky svých recepturám v naprosté dokonalosti, legendou. Nebude to ale jen o značce Tanqueray. Welcome drink v podobě Ginu Larios 12, tonicu a citrusů příjemně osvěží a připraví chuťové pohárky na nevšední rozmazlování.
A jakými lahůdkami budete rozmazlováni? Na úvod si pro vás Martin nachystal zapečené ústřice v guanciale, které vás dostanou hned po prvním soustu. Jejich chuť dokonale podtrhne další z ginů, japonský Roku Gin. Následně se můžete těšit na lehký salát z čerstvého fenyklu, grany Smith jablek, drceného jalovce a pomerančové šťávy. Salát je podáván spolu s pomerančovým Negroni - Tanqueray Sevilla, Campari, červený vermut. Dokonalost.
V tomto momentě dostane zaručeně chuť na hlavní chod. Ten bude ve znamení jehněčí kotletky flambované ginem v krustě s restovanými grenailemi na husím sádle. Ani k tomuto chodu nebude chybět gin. Tentokrát Petr vybral gin vyráběný z čerstvých citrusů - Tanqueray No.TEN. Dezert, tradiční italská panna cotta z lesních plodů v symbióze s Tonquery Roayl s černorybízovým nádechem, bude perfektním zakončením gin & gastro jízdy.

Termíny
Datum
Stav
Rezervace
Úterý, 10.10.2023, 16:30 – 20:30
Již proběhl
Úterý, 13.02.2024, 16:30 – 20:30
Volno

Petr Kymla
Petr je ambasador největší barmanské soutěže na světě World Class pro Česko a absolvent prestižního kurzu na sladové whisky Malt Advocate Course. Za sebou má více než bohaté zkušenosti, začínal jako barman v Bugsy’s, devět let strávil jako manažer v Tretter’s baru a poté byl tři roky manažerem ve Wine Food Marketu. Posledních pět let působí jako Diageo Reserve Brands Ambassador ve Stock Plzeň - Božkov, věnuje se školení, prezentaci a degustaci pro portfolio.

Martin Kortus
Gastronomie a vše s ní spojené byly od útlých let hlavním Martinovým zájmem, který přetrvává dodnes. Zájem o gastronomii vznikl během pobytu v New Yorku.
V roce 1992 úspěšně zakončil studia na Francouzském kulinářském institutu v New Yorku. Od té doby Martin působil jako privátní kuchař, gastronomický poradce, lektor školy vaření a šéfkuchař v Il Vigneto a Bettola Restaurant. V Česku zastával pozici šéfkuchaře v hotelu Josef a léta působil v Monarchu a Národní bance vín, kde se pod jeho vedením připravovaly degustační večeře a lekce vaření.
Další kurzy lektora/ky
Název
Datum
Stav
Rezervace
Men in the kitchen!
Pondělí, 22.01.2024, 16:30 – 20:30
Volno
Hovězí steaky levou zadní!
Pondělí, 29.01.2024, 16:30 – 20:30
Volno
Hovězí, hovězí, hovězí!
Pondělí, 26.02.2024, 16:30 – 20:30
Obsazeno
ŽENY SOBĚ: Prosecco, Franciacorta, Champagne
Úterý, 27.02.2024, 16:30 – 20:30
Volno
Rum na talíři
Pondělí, 11.03.2024, 16:30 – 20:30
Volno
Svět ginů v několika chodech
Úterý, 19.03.2024, 16:30 – 20:30
Volno
Odebírat newsletter
Souhlas se zpracováním osobních údajů