Použít voucher

VALENTÝN NETRADIČNĚ, CHAMPAGNE A FRANCIACORTA

Lektor: Martin Kortus

Jaké je menu?

WELCOME DRINK: BARONE Pizzini Golf Franciacorta (Albarelo)
Čerstvé ústřice a ústřice pečené s guancialle 
Vilmart Grande reserve Champagne(Albarelo)
Argentinské krevety s koriandrem a sezamovým olejem
Jacquart Signature aged 5years, Champagne (Albarelo)
Argentinský Rib-Eye steak s gratinovanými bramborami
Billecart Rose, Champagne (Advivum)
Čokoládová pěna s čerstvými jahodami 
L’Esquisse Blanc de noirs extra Brut Moussé , Champagne

4 000 Kč včetně DPH za osobu

Zapomeňte na klišé a romantickou večeři v restauraci – letos to bude jinak. Přijďte si užít netradiční zážitek na speciálním Valentýnském kurzu vaření s degustací lahodných Champagne a Franciacorty.

Společně s šéfkuchařem Laboratoria Martinem Kortusem si uvaříte pokrmy jako z luxusní restaurace.
Začneme osvěžujícím welcome drinkem od našeho someliera Michala Janečka, který nás provede skvostným světem Champagne a Franciacorty po celý večer.
A co se hodí k Champagne lépe, než čerstvé ústřice? Naučíte se, jak je správně připravit a elegantně servírovat. Ústřice zůstanou tématem i pro další chod, kdy se dozvíte, jak je tepelně zpracovat a dochutit. To samé vás naučíme s argentinskými krevetami na asijský způsob. Na programu nechybí ani pořádní steak. Martin vám prozradí, jak vybrat to nejlepší maso, abyste si mohli doma vychutnat perfektně šťavnatý steak. . Na závěr to celé uzavřeme sladkou tečkou - čokoládová pěna s Grand Marnier a čerstvými jahodami.
Tento Valentýnský kurz slibuje nejen romantiku, ale také výjimečný zážitek, který si budete pamatovat ještě dlouho po skončení večera. Přijďte s námi oslavit lásku a dobré jídlo!

Termíny

Středa, 14.02.2024, 16:30 – 20:30

Již proběhl

Martin Kortus

Gastronomie a vše s ní spojené byly od útlých let hlavním Martinovým zájmem, který přetrvává dodnes. Zájem o gastronomii vznikl během pobytu v New Yorku.
V roce 1992 úspěšně zakončil studia na Francouzském kulinářském institutu v New Yorku. Od té doby Martin působil jako privátní kuchař, gastronomický poradce, lektor školy vaření a šéfkuchař v Il Vigneto a Bettola Restaurant. V Česku zastával pozici šéfkuchaře v hotelu Josef a léta působil v Monarchu a Národní bance vín, kde se pod jeho vedením připravovaly degustační večeře a lekce vaření.

 

Další kurzy lektora/ky

Hovězí, hovězí, hovězí!

Pondělí, 26.02.2024, 16:30 – 20:30

Obsazeno

ŽENY SOBĚ: Prosecco, Franciacorta, Champagne

Úterý, 27.02.2024, 16:30 – 20:30

Volno

Rum na talíři

Pondělí, 11.03.2024, 16:30 – 20:30

Volno

Svět ginů v několika chodech

Úterý, 19.03.2024, 16:30 – 20:30

Volno

Ve stylu Grand Marnier

Středa, 10.04.2024, 16:30 – 20:30

Volno

Hovězí, hovězí, hovězí!

Středa, 24.04.2024, 16:30 – 20:30

Obsazeno

Hovězí steaky levou zadní!

Pondělí, 06.05.2024, 16:30 – 20:30

Volno

Odebírat newsletter

Souhlas se zpracováním osobních údajů