Použít voucher

Tuňák s Riccardem (ENG)

Lector: Riccardo Lucque

Jaké je menu?

Tatarák z tuňáka, stracciatella di mozzarella
Panzanella a grilovaný tuňák ventresca
Tagliatelle a masové kuličky z tuňáka
Milánský tuňák
Profiterolky

+ vinné párování od Albarela

4 500 Kč včetně DPH za osobu

Přijďte se s Riccardem naučit, jak připravit chutného tuňáka!
Dravý král moří a oceánů, tuňák obecný, je jednou z nejoblíbenějších ryb v gastronomii po celém světě a zaslouží si náležitou pozornost. Riccardo Lucque, lektor kurzu a zakladatel sítě italských restaurací a bister La Collezione, si tuňáka oblíbil natolik, že ho obsadil rovnou do hlavní role svého menu. Stejně tak jako další špičkoví kuchaři si i Riccardo cenní tuňáka zejména pro jeho velmi kvalitní a chuťově lahodné maso. Nejraději má čerstvého tuňáka ve variantě „crudi“, tedy v syrové podobě. Protože tuňák obývá mimo jiné také středomořské břehy italského Marche, regionu, kde se Riccardo narodil, bude z menu cítit silný italský vliv a tradiční italské suroviny.
 
Jako antipasti si s Riccardem připravíte tatarák z tuňáka s avokádem a románskou piadinou, pokrm, jenž staví na primární surovině té nejvyšší kvality, syrovém tuňákovi. Riccardo vám ukáže, jak nejlépe tuňáka upravit a dochutit, aby vyzdvihl chuť tohoto jemného rybího masa. Chod, který vás svou atmosférou přivede k břehům italského Marche, budete připravovat s radostí i po skončení kurzu. V dalším pokrmu budeme tuňáka péct. Riccardo nechá vyznít charakteristickou chuť masa, proto bude tuňák podávám pouze s lehkým panzanella salátem pocházejícím z italské Florencie, jehož chuť je ale navzdory lehkosti velice bohatá. Budete překvapeni.
 
Další delikátní recept, který si pro vás Riccardo připravil, kombinuje čerstvost tuňáka s italskou pastou. Taglierini, pocházející ze severní Itálie, jsou skvělé právě pro přípravu chodů na bázi mořských plodů a zaručeně si na nich pochutnáte. Steak z tuňáka s brokolicí a pšenicí farro zakončí menu, které bude doslova královské, tak jako samotný tuňák.
 
Mimochodem, tuňák je jedním z nejoblíbenějších chodů v restauraci Aromi a tatarák z tuňáka milují všichni naši hosté. Pokud budete tápat, kam na opravdu čerstvé ryby, z nichž si po kurzu připravíte zmíněné speciality, zamiřte do raw baru v La Bottega di Finestra, kde mají na pultu vždy to nejčerstvější z moře a rádi vám poradí s úpravou ryb i mořských plodů.
 
Těšíme se na vás.
 
Kurz je veden v anglickém jazyce.

Termíny

Pondělí, 22.04.2024, 16:30 – 20:30

Volno

Riccardo Lucque

Od roku 1993 pobýval devět let v Anglii a pracoval v restauraci Zafferano. V Londýně se stal výkonným vedoucím šéfkuchařem řetězce pěti italských restaurací. Svoji kariéru přenesl i do New Yorku. Od roku 2002 žije v Praze, kam přišel původně jako šéfkuchař restaurace Square. V roce 2005 otevřel svoji první restauraci Aromi, následovala La Finestra in Cucina, bistra La Bottega a Amano.

Další kurzy lektora/ky

Pět textur těstovin s Riccardem (ENG)

Pondělí, 29.04.2024, 16:30 – 20:30

Obsazeno

Odebírat newsletter

Souhlas se zpracováním osobních údajů