Moderní italská kuchyně
Šéfkuchař: Marco Giampaoli
Jaké je menu?
- Capesante, piselli, fave, puntarelle
Mušle svatého Jakuba, hrášek, fava fazole, čekanka puntarelle
- Risotto con topinambur ed anatra affumicata
Risotto s topinamburem a uzenou kachnou
- Rolé d’orata, espuma di sedano rapa, limone brucciato, buerre blanc
Roláda z pražmy královské, espuma z celeru, spálený citron, omáčka buerre blanc
3 800 Kč včetně DPH za osobu
Marco Giampaoli má italskou vášeň ve své DNA, část jeho rodiny totiž pochází přímo z Itálie a na tomto slunném poloostrově ve středomoří strávil také většinu své kuchařské kariéry.
Marco se může pyšnit zkušenostmi z italských restaurací na území ČR, aktuálně je šéfkuchařem italské restaurace Aromi, jejíž specialitou jsou čerstvé ryby a plody moře. Marco se při vaření nechává nejčastěji inspirovat samotným základem a specifikem jednotlivých surovin, rád a s respektem pracuje se sezonními potravinami, ale nebojí se ani experimentovat. Když pro vás vymýšlel tento kurz, volba italských pokrmů byla samozřejmostí, jsou totiž jeho srdeční záležitostí.
Termíny
Datum
Stav
Rezervace
Úterý, 26.09.2023, 16:30 – 20:30
Již proběhl
Středa, 31.01.2024, 16:30 – 20:30
Již proběhl
Úterý, 16.04.2024, 16:30 – 20:30
Již proběhl
Pondělí, 30.09.2024, 16:30 – 20:30
Již proběhl
Úterý, 29.10.2024, 16:30 – 20:30
Volno
Marco Giampaoli
Marco Giampaoli se vaření věnuje bezmála 10 let. Část jeho rodiny pochází z Itálie, nicméně Marco se narodil v České republice. Ke kuchyni měl velice blízko už jako malý kluk, hlavně k té italské. Za dobu své kariéry působil v kuchyních vyhlášených podniků, jako je Alcron, pracoval jako šéfkuchař restaurace Wine Food Market na Smíchově, jako sous chef restaurace Aromi, nějakou dobu vařil také v michelinských restauracích v Itálii, konkrétně v El Molin v Alto Adige, Il Portale v Lombardii a také v Římě v restauraci Al'Oro. Marco mimo jiné absolvoval také prestižní stáž v restauraci Gordon Ramsey v Londýně, která se už dvacet let pyšní třemi michelinskými hvězdami. V současné době působí jako šéfkuchař v restauraci Aromi, dělá kurzy vaření a soukromé eventy.
Odebírat newsletter
Souhlas se zpracováním osobních údajů