Použít voucher

Pasta Fresca!

Šéfkuchař: Marco Giampaoli

Jaké je menu?

- Classico raviolo al rosso d’uovo, ricotta e spinaci

Klasická ravioli s tekutých žloutkem, ricottou a špenátem

 

- Tagliatelle al ragu di mare

Tagliatelle s mořským ragu

 

- Garganelli con pancetta e carciofi

Garganelli s pancettou a artyčokem

3 800 Kč včetně DPH za osobu

Chuti čerstvých těstovin se nic nevyrovná.
Pasta je vděčnou surovinou, po které s oblibou sahají jak kuchaři amatéři, tak i profesionální kuchaři vyhlášených restaurací. Jejich příprava totiž není zas tak složitá a pokud jsou připravené správně, stačí je už jen zakápnout olivovým olejem, vhodnou omáčkou (ty si na kurzu rovněž připravíte) a vychutnávat. Abyste ovšem připravili čerstvou pastu se sametově jemnou strukturu, s výraznou chutí a vůní vajec se sytě žlutou barvou a uvařili je správně „al dente“, není od věci držet se zaručených postupů. A kdo jiný zná ty nejlepší poctivé receptury na tradiční italské těstoviny než ten, kdo je jedl už „v plenkách“? Ano, je to rodilý Ital a šéfkuchař naší italské restauraci Aromi, Marco Giampaoli. 

Termíny

Úterý, 05.03.2024, 16:30 – 20:30

Již proběhl

Středa, 29.05.2024, 16:30 – 20:30

Již proběhl

Úterý, 15.10.2024, 16:30 – 20:30

Volno

Marco Giampaoli

Marco Giampaoli se vaření věnuje bezmála 10 let. Část jeho rodiny pochází z Itálie, nicméně Marco se narodil v České republice. Ke kuchyni měl velice blízko už jako malý kluk, hlavně k té italské. Za dobu své kariéry působil v kuchyních vyhlášených podniků, jako je Alcron, pracoval jako šéfkuchař restaurace Wine Food Market na Smíchově, jako sous chef restaurace Aromi, nějakou dobu vařil také v michelinských restauracích v Itálii, konkrétně v El Molin v Alto Adige, Il Portale v Lombardii a také v Římě v restauraci Al'Oro. Marco mimo jiné absolvoval také prestižní stáž v restauraci Gordon Ramsey v Londýně, která se už dvacet let pyšní třemi michelinskými hvězdami. V současné době působí jako šéfkuchař v restauraci Aromi, dělá kurzy vaření a soukromé eventy.

Další kurzy lektora/ky

Doutníky Aladino s párováním rumů v zahradě Aromi

Pondělí, 16.09.2024, 17:00 – 21:00

Volno

Moderní italská kuchyně

Pondělí, 30.09.2024, 16:30 – 20:30

Volno

Pasta Fresca!

Úterý, 15.10.2024, 16:30 – 20:30

Volno

Moderní italská kuchyně

Úterý, 29.10.2024, 16:30 – 20:30

Volno

Odebírat newsletter

Souhlas se zpracováním osobních údajů