Čerstvý chléb a vše kolem od kvásku až ke křupavé dobrotě
Lektor: Marika Klčová
Jaké je menu?
Teorie i praxe čerstvého křupavého chleba od píky – založení kvásku i kvasu, přes těsto až po křupavou kůrku a pozor, kurz je i pro úplně začátečníky.
4 000 Kč včetně DPH za osobu
Ať jste začátečník nebo pokročilý, pojďte si s námi vyzkoušet pečení chleba od založení kvásku, po použití správných semínek, vyslechnout si teorie a odnést si domů křupavou dobrotu vlastní výroby i s podrobným návodem.
Jestli jste už ochutnali čerstvě upečený chléb tak víte, jaký požitek z něj máme. Pokud jste ještě neochutnali, s námi to můžete napravit. I vy si můžete doma na čerstvě upečeném chlebu pochutnat. Naučíme vás rozlišovat mezi kvasem a kváskem a v obchodě už si na vás nepřijdou. Založíme si spolu těsto. Naučíme se, jak se přetužuje, možností je naštěstí více a i vy si vyberete. Zvládneme stočit těsto do ošatky a nakonec do křupava upéct. Posbíráme spousty triků, kterými si doma můžeme naše chleby ozvláštnit. Chléb si upečeme pšenično-žitný s názvem Matematický chléb. Za odměnu si spolu upečeme velice jednoduchý a chuťově vytříbený Celožitný melťák se semínky ve tvaru cihličky.
Další z intenzivních šestihodinových kurzů. Oproti klasickému kurzu, který je časově na přeskáčku, projedeme celý proces v reálném čase. Budeme mít více času na teorii i praxi.
Termíny
Datum
Stav
Rezervace
Sobota, 23.03.2024, 10:00 – 16:00
Již proběhl
Sobota, 05.10.2024, 10:00 – 16:00
Již proběhl
Sobota, 02.11.2024, 10:00 – 16:00
Volno
Marika Klčová
Mari je kreativní nadšenec do vaření a pečení a vše předává dál na svém IG profilu – mari_klee. Díky svému dědovi - pekařovi, tak nějak nevědomky k pečení, ale i k vaření, přičichla. Dědu měla za svůj velký vzor.
Její vášní je kvas Lievito nebo Pasta Madre a snaží se ho propašovat i tam, kde se běžně nevyskytuje – ať už jsou to různé druhy pasty (těstovin), knedlíků, nebo do polévek a omáček. Kvas si s sebou vozí i na dovolenou a procestoval s ní už pěknou část světa. Mari tvrdí, že jídlo otevírá lidem srdce a dveře, proto peče ráda i na dovolené a své chleby ráda daruje dál.
Péct začala hlavně pro radost a v dobách, kdy nebyl až tak běžný internet. Proto byly začátky založené na cestě Pokus/Omyl. Tím měla možnost se soustředit na to, co příště udělat jinak. V roce 2019 získala na Střední průmyslové škole potravinářství a služeb v Pardubicích dvě Profesní kvalifikace. V dubnu 2023 si pod vedením pekaře Beeshama Soogrima, který pořádá kurzy po celém světě a je jejím velkým pekařským vzorem, zapekla v jeho dvoudenním Sourdough MasterClass kurzu v Německu. Podařilo se jí Beeshama pozvat na první pekařský Masterclass v ČR, který se bude konat v květnu 2024. My se tak budeme moc zařadit na seznam zemí, ve kterých taková akce probíhá.
Odebírat newsletter
Souhlas se zpracováním osobních údajů